Material Saditor Mur

Mure Orest

In ultimul timp am inceput sa acordam o mai mare importanta consumului de fructe, lucru care a dus la crearea de noi soiuri. Asa a luat nastere un noi soi de mur - Orest Mur.

Dupa mai multe cercetari si incercari s-au creat mai multe soiuri de mur prin metoda de hibridare din care au fost selectionate 5, cele mai rezistente la conditiile climaterice (ger) si cele mai productive, soiuri de calitate superioara. Incepand cu anul 1997 s-au cultivat intr-o cultura comparativa de concurs in reteaua  Institutului de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor pentru a fi studiate.

La statiunea de Cercetare - Dezvoltare Pomicolă Fălticeni s-au cultivat  Wilson’s Early – soi cu maturare timpurie, Felix şi Orest - soi cu maturare mijlocie si Thornfree - soi cu maturare tardivă, soiuri cu reziatenta la ger peste pragul de minus  15 grade Celsius.

Soiul de mur Orest a adus o imbogatire a murului prin rezistanta la conditiile climaterice, prin calitatea fructelor si prin marirea gradului de productivitate.

Vrem sa asiguram materialul saditor necesar imbogatirii fructelor din gradinile proprii. Vrem sa aveti parte de fructe sanatoase, roditoare si va oferim si arbustii fructiferi necesari plantarii si consultanta necesara. Detinem o pepiniera de drajoni / butasi de mur Orest ingrijita cu gragoste si responsabilitate care asteapta sa va infrumuseteze spatiul exterior si indulceasca, respectiv aromeze viata.

Datorita calitatilor sale Orest Mur este ideal de plantat in gradinile dumneavoastra din toamna pana in primavara.

 

In serele si pepinierele noastre tot ce e verde se ingrijeste si iubeste. Producem si distribuim:

  • material saditor/ semincer mur orest, zmeur caroline si zmeur festival;

  • butasi/drajoni/arbusti fructiferi/ puieti mur orest, zmeur caroline si zmeur festival;

  • material saditor/ semincer arbori fructiferi, puieti arbori fructiferi prun/visin;

  • material saditor/ semincer arbori ornamentali, puieti arbori ornamentali: pin, mesteacan, molid, tuia, paltin, artar;

  • material saditor/semincer paulownia tomentosa, puieti paulownia tomentosa.